STEAUA - Habibou a fost salvat in extremis de la moarte
Meciul amical castigat aseara de Steaua, 1-0 cu Levski Sofia, putea avea un final tragic. Lovit cu cotul de un fundas marocan al bulgarilor, francezul Habib Habibou a fost salvat in
STEAUA - Habibou a fost salvat in extremis de la moarte
Meciul amical castigat aseara de Steaua, 1-0 cu Levski Sofia, putea avea un final tragic. Lovit cu cotul de un fundas marocan al bulgarilor, francezul Habib Habibou a fost salvat in ultimul moment de la moarte, chiar pe gazon. In minutul 86 al jocului, intr-un duel aprig, fundasul marocan al lui Levski, Youssef Rabeh, l-a lovit cu cotul in figura pe atacantul Stelei, Habib Habibou. Introdus de antrenorul Marius Lacatus in minutul 68, tanarul francez a cazut ca secerat pe gazon. Arbitrul a intrerupt meciul, iar medicul Stelei, Radu Paligora, presedintele Valeriu Argaseala si secundul Massimo Pedrazzini au ajuns rapid langa jucatorul ramas inconstient. TRAHEOTOMIE. Alarmati de faptul ca Habibou nu mai respira, medicii Stelei i-au aplicat o taietura in zona gatului, pe trahee, operatie in urma careia fotbalistul a putut sa respire si care in medicina este cunoscuta sub denumirea de traheotomie. Dupa circa 12 minute de eforturi ale staff-ului medical, Habibou si-a recapatat cunostiinta si a fost transportat de urgenta la un spital din Larnaca pentru investigatii complexe. Panica a fost amplificata si de faptul ca medicii nu au putut face rost de o targa, iar salvarea cu care Habibou a fost dus la spital era incomplet echipata. Meciul nu a mai fost reluat, incheindu-se in minutul 86, la scorul de 1-0 pentru Steaua. “Jucatorul este in afara oricarui pericol. Este constient si am vorbit cu el. Va ramane in spital pentru a efectua investigatii medicale suplimentare, insa nu mai sunt probleme si Habib are o stare de sanatate stabila. A primit o lovitura de cot la nivelul sinusului carotidian, care a declansat un reflex vagal puternic”, a declarat aseara medicul ros-albastrilor, Radu Paligora, pentru site-ul oficial al Stelei. 1-0 cu Levski Steaua a obtinut aseara si cea de-a doua victorie din Cipru, 1-0 contra campioanei en-titre a Bulgariei, Levski Sofia, intr-un meci desfasurat la Larnaca. La fel ca si la precedentul joc, 1-0 cu Metalurgs Liepajas, unicul gol a fost marcat de Nicolae Dica ('26), care a reluat cu capul o centrare a lui Jose “Pepe” Moreno. Antrenorul Marius Lacatus i-a folosit pe Zapata ('62 Vatca) - Golanski ('71 P. Marin), D. Goian ('71 E. Baciu), Ghionea, Nesu ('74 Dino Eze) - Nicolita ('74 V. Badea), Ov. Petre ('62 Lovin), N. Dica ('74 Neaga), Mendoza ('68 Surdu) - Jose Moreno ('68 Habibou), Dayro Moreno ('62 Plesan). Cu exceptia lui Nesu, care a ocupat postul nigerianului Emeghara, echipa aliniata aseara poate fi considerata una standard, cel putin pana la revenirea din punct de vedere medical a capitanului Mirel Radoi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.