INDEMN - Cum poti fi ecologist la birou
Pentru ca cei mai multi dintre noi petrec foarte mult timp la serviciu, cercetatorii britanici s-au gandit sa propuna niste metode pentru reducerea consumului de energie, de resurse, pentru reducerea d

INDEMN - Cum poti fi ecologist la birou
Pentru ca cei mai multi dintre noi petrec foarte mult timp la serviciu, cercetatorii britanici s-au gandit sa propuna niste metode pentru reducerea consumului de energie, de resurse, pentru reducerea deseurilor. Cum putem fi ecologisti la birou.

Calculatoarele si celelalte componente IT sunt "responsabile" pentru producerea a 3%-4% din cantitatea de gaze cu efect de sera, potrivit Global Action Plan. Asta inseamna ca polueaza mai mult decat mult blamata industrie aeronautica. Schimbarea calculatoarelor poate contribui la reducerea acestor emisii. Astfel, in cazul in care compania la care lucrati decide sa cumpere calculatoare noi, ar trebui sa verifice informatiile despre fabricarea acestor componente si despre cat polueaza ele. Nu costa nimic in plus, dar poate ajuta foarte mult mediul. Si componentele hardware pot fi impartite in doua categorii, in functie de substantele chimice toxice din care sunt facute. Greenpeace a realizat un ghid care sa va ajute sa deosebiti cele doua categorii. Cei care lucreaza in companii mari trebuie sa stie ca serverele si celelalte componente ale retelei de calculatoare consuma anual mai multa energie decat un oras cu 250.000 de locuitori. O investitie intr-o retea care sa foloseasca energie provenita din surse regenerabile si sisteme de racire ecologice poate ajuta atat bugetul companiei, cat si mediul.

BICICLETE. Din cand in cand puteti merge la serviciu cu bicicleta. Aglomeratia din orase, cainii vagabonzi, lipsa pistelor, lipsa culturii bicicletelor - toate acestea sunt motive pentru care la ora actuala in Romania nu se poate merge in fiecare zi cu bicicleta spre serviciu. Totusi, de cateva ori pe luna merita incercat. Facem miscare in adevaratul sens al cuvantului, ajutam si mediul. In strainatate, guvernele si marile companii sunt de acord sa dea oamenilor biciclete pentru care sa nu se plateasca taxe. Mesajele ecologiste pot avea de multe ori efect invers. In loc sa constientizeze, oamenii le resping. Este important ca fiecare sa inteleaga ca nu mai este de glumit cu protectia mediului. Pentru asta, o buna metoda ar fi ca oamenii sa se implice in actiuni. De cateva ori pe an e suficient, ocazii sunt nenumarate: ziua Pamantului, ziua Mediului, ziua Apei, ziua Dunarii. In strainatate, multi oameni au inceput in felul acesta sa constientizeze mesajul "verde". Pentru unii a fost suficient ca sa ajunga sa propuna adevarate strategii verzi pentru companiile la care lucreaza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.