Directorul combinatului de celuloza si hartie AMBRO SA Suceava, Eric Rossman (cetatean francez), a murit, marti la pranz, dupa ce avionul particular in care se afla s-a prabusit intr-o padure, in zona localitatii sucevene Siminicea, transmite corespo

Directorul combinatului de celuloza si hartie AMBRO SA Suceava, Eric Rossman (cetatean francez), a murit, marti la pranz, dupa ce avionul particular in care se afla s-a prabusit intr-o padure, in zona localitatii sucevene Siminicea, transmite corespondentul MEDIAFAX, citandu-l pe prefectul de Suceava Orest Onofrei.

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat ca, potrivit primelor informatii, directorul AMBRO Suceava era singur in avionul particular de mici dimensiuni care s-a prabusit, in jurul pranzului, in padurea din localitatea Siminicea, situata la zece kilometri de municipiul Suceava.

Potrivit prefectului, pana la ora transmiterii acestei stiri nu se cunosteau cauzele incidentului aviatic, in conditiile in care in zona vremea este frumoasa.

La ora transmiterii acestei stiri, la fata locului se deplasau, in zona, echipe de la Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ale Ambulantei, Politiei, precum si un un procuror de la Parchetul Curtii de Apel Suceava.

Comandantul Aeroportului Suceava, Dan Asmarandei, a declarat pentru MEDIAFAX ca Eric Rossman era singur in avion in momentul producerii accidentului, ca acesta a decolat de la Aeroclubul Suceava si facea un zbor de antrenament la bordul unui aparat de tip FK 14.

Din motive necunoscute inca, el a cazut", a spus Asmarandei.

El a precizat ca in zona in care s-a produs accidentul se vor deplasa reprezentanti ai Inspectoratului Aviatiei Civile si ai Ministerului Transporturilor pentru a cerceta cauzele producerii acestuia.

Primarului comunei Siminicea, Gheorghe Halita, a declarat ca avionul s-a prabusit la aproximativ 500 de metri de o zona locuita, cu case, si ca, potrivit unui martor oculari, motorul aparatului de zbor (cu doua locuri) s-ar fi oprit, dupa care a planat putin si apoi s-a prabusit.

Conform primarului, dupa prabusire nu a avut loc nicio explozitie, iar avionul nu este extrem de deteriorat, fiind deformata doar partea din fata a acestuia.

Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.