Numarul cazurilor de astm alergic a crescut in ul
Laptele matern poate proteja bebelusii impotriva alergiilor precum astmul, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii francezi, publicat in revista Nature Medicine si preluat de BBC.
Numarul cazurilor de astm alergic a crescut in ultimele decenii, cel mai probabil din cauza schimbarilor suferite de mediul inconjurator, in prezent, aproximativ 300 de milioane de persoane fiind diagnosticate cu aceasta boala.
Insa, expunerea copiilor la antigenele exogene (provenite din mediul extern), numite si alergeni, moleculele care declanseaza raspunsul sistemului imunitar, poate reduce probabilitatile de a dezvolta aceasta boala.
Alergenii inhalati din aer, care determina sistemul imunitar sa reactioneze exagerat, pot trece de la mama la bebelus prin intermediul laptelui matern. Astfel, bebelusul poate dezvolta o toleranta la alergeni.
Cercetatorii de la Universitatea din Nisa au studiat efectele alergenilor in cazul cobailor alaptati si au descoperit ca expunerea femelelor la alergenii din aer, precum ovalbumina, poate contribui la prevenirea astmului in randul puilor lor.
Ovalbumina este o proteina din albusul de ou utilizata in mod comun pentru a stimula o reactie alergica. Proteina a fost transferata eficient de la femela la pui prin intermediul laptelui matern, conducand la "toleranta imunologica".
Astmul alergic este o boala cronica, caracterizata prin obstructionarea cailor respiratorii in urma unei expuneri la alergeni, potrivit specialistilor. Expunerea la antigenele din mediu in primul an de viata este de o importanta cruciala pentru prevenirea dezvoltarii astmului, mai spus specialistii.
Studiul poate contribui la conceperea de noi strategii in prevenirea dezvoltarii bolilor alergice, spun cercetatorii, care recomanda alaptarea copiilor in primele sase luni de viata.
Mediafax
Despre autor:

Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Raportarea ESG și de ce este esențială pentru orice companie listată la bursă
Sursa: green.start-up.ro
-
Povestea Precious Circuit, start-up-ul fondat de doi tineri care fac...
Sursa: retail.ro
-
Părintele Porfirie: Medicamentul şi marele secret pentru creşterea copiilor
Sursa: garbo.ro
-
CEC Bank, profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022
Sursa: futurebanking.ro
-
Suflete pereche: Iubirea necondiționată dintre doi oameni
Sursa: kudika.ro
-
Media din gimnaziu ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu. Sorin...
Sursa: wall-street.ro