Muzeul de Arta din Constanta gazduieste, in aceasta perioada, foto expozitia a doua personalitati marcante din peisajul artistic. Constantin Grigoruta, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si Incze Domokos din Miercurea Ciuc sunt protago
Muzeul de Arta din Constanta gazduieste, in aceasta perioada, foto expozitia a doua personalitati marcante din peisajul artistic. Constantin Grigoruta, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si Incze Domokos din Miercurea Ciuc sunt protagonistii evenimentului.

Cele peste 50 de lucrari pot fi admirate pana pe data de 3 februarie in incinta institutiei. Intalnirea celoi doi artisti s-a petrecut in cadrul salonului international de la Miercurea Ciuc, unde Incze Domokos a fost onorat cu un premiu important. Expozitia prezinta doua viziuni diferite. "Constantin Grigoruta transforma fotografia intr-una de atmosfera prin conotatii de ordin tehnic, in timp ce camaradul sau o pastreaza fara insertia altor proceduri, culoarea detinand rolul semnificativ", a declarat Doina Pauleanu, directorul Muzeului de Arta Constanta. "Acesta este un poet al ideii si liniilor. Sinceritate, puritate, dar si precizie, linii adunate in culori calde, solare dau personalitate si un statut aparte artistului. In formatia lui se imbina, neconventional, doua tendinte: cea riguros redusa de necesitatile modernului cotidian si dorinta de a evada din propriile canoane intr-un univers al metaforei", sustine criticul de arta Aurelia Lapusan. Fotografia se concentreaza asupra peisajelor, portretelor si personajelor. Evenimentul este organizat in galeria Uniunii Artistilor Plastici din Romania, filiala Constanta, si are ca obiectiv prezentarea unei serii de lucrari prin care sa atraga publicul iubitor de arta. Expozitia, aflata la etajul III al cladirii in sala "Alexandru Ciucurencu", este deschisa zilnic, atat pentru tinerii care au ca hobby fotografia, cat si pentru cei care sunt pasionati de alt gen al artelor experimentale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.