De ani buni, Muzeul Literaturii Romane Iasi, in cadrul caruia se afla douasprezece muzee si case memoriale, se afla in topul institutiilor culturale, atat prin frecventa, cat si prin calitatea evenimentelor culturale. "Intentionam sa ne pastram acest
De ani buni, Muzeul Literaturii Romane Iasi, in cadrul caruia se afla douasprezece muzee si case memoriale, se afla in topul institutiilor culturale, atat prin frecventa, cat si prin calitatea evenimentelor culturale. "Intentionam sa ne pastram acest statut. Colegii muzeografi si cercetatori stiu sa atraga colaboratori de marca", a spus directorul MLR Iasi, prof. dr. Dan Jumara.
Printre partenerii consacrati ai institutiei se afla scriitori, critici, academicieni, dar si Teatrul National, Teatrul "Luceafarul", Opera si Filarmonica, Universitatea de Arte si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Traditiilor Populare Iasi. "Suntem pe cale de a finaliza si un proiect transfontalier, realizat in parteneriat cu Muzeul National de Arheologie si Istorie a Republicii Moldova, pentru realizarea unor evenimente culturale duplex, pe tema valorilor europene in capitala Moldovei istorice si in capitala Republicii Moldova", a adaugat dl Jumara. Nu vor lipsi nici anul acesta lansarile de carte, prelectiunile, intanirile cu cititorii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.