>> Iubitorii de teatru din Timisoara sunt rasfatati, in perioada urmatoare,
cu mai multe spectacole-eveniment

>> Tonul este dat de Teatrul German de Stat din oras

La Teatrul German de Stat (TGST) are loc in aceasta seara, d
>> Iubitorii de teatru din Timisoara sunt rasfatati, in perioada urmatoare,
cu mai multe spectacole-eveniment

>> Tonul este dat de Teatrul German de Stat din oras

La Teatrul German de Stat (TGST) are loc in aceasta seara, de la ora 19.00, premiera piesei "Un pranz cu peste", de Wolfgang Kohlhaase si Rita Zimmer. Protagonistii spectacolului - Alina Stan, Olga Torok, Christine Cizmas si Alex Halka - sunt studenti la sectia de actorie din cadrul Facultatii de Muzica a Universitatii de Vest, iar montarea piesei "Un pranz cu peste" reprezinta spectacolul lor de licenta. Sluga la trei stapane, servitorul Rudolf se decide ca, dupa ani de serviciu ca valet in casa Heckendorf, sa-si paraseasca angajatoarele. Pentru a-si pune in aplicare planul, are insa nevoie de suma promisa de cele trei doamne - dar acestea prefera sa se desparta de Rudolf mai degraba decat de suma respectiva. Regia este semnata de prof. asociat Ildiko Jarcsek-Zamfirescu, pentru scenografie semneaza arh. Traian Zamfirescu, iar coregrafia apartine Lianei Iancu. Comedia a fost prezentata pentru prima data pe scena TGST in decembrie 1981. Urmatoarele reprezentatii vor avea loc in zilele de 27 ianuarie si 3 februarie. Spectacolele se traduc la casca in limba romana".
"O noapte furtunoasa", a venerabilului Ion Luca Caragiale, va fi readusa in atentia publicului timisorean, intr-un spectacol in care au fost distribuite nume de prim rang ale scenei romanesti: Maia Morgenstern, Monica Anghel, Mircea Rusu, Doru Ana, George Ivascu, Ioan Gyuri Pascu, Ioana Calota. Spectacolul va avea loc pe scena Teatrului National "Mihai Eminescu", prima reprezentatie fiind programata pentru 29 ianuarie, de la ora 19. Biletele au fost deja epuizate, asa ca o noua reprezentatie a fost programata pentru 18 februarie.
Piesa "sefele", a dramaturgului german Werner Schwab, pusa in scena de Teatrul Odeon si jucata cu casa inchisa de aproape trei ani, va poposi, in 12 februarie, si la Timisoara, cu aportul Fundatiei "Artmedia". Spectacolul va fi jucat pe scena Teatrului Maghiar de Stat "Csiky Gergely", in doua reprezentatii (de la orele 17 si, respectiv, 19.30), dupa ce, in ziua anterioara, va fi fost pus in scena la Teatrul Municipal "Traian Grozavescu" din Lugoj. Spectacolul va avea drept coloana sonora muzica Adei Milea, distributia fiind asigurata de actritele Dorina Lazar, Coca Bloos si Emilia Dobrin. Toate trei au fost recompensate pentru aceste roluri cu premii ale Ministerului Culturii si ale unor prestigioase festivaluri nationale. Biletele au preturi de 35 si 45 de lei. z


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.