Cardul de debit de la Libra Bank ofera 6 venituri nete, in limita a 70.000 lei, la o DAE comparabila cu cele mai avantajoase oferte de imprumuri de nevoi personale (17%).

Unul dintre avantajele acestui produs este lipsa comisioanelor: nu
Cardul de debit de la Libra Bank ofera 6 venituri nete, in limita a 70.000 lei, la o DAE comparabila cu cele mai avantajoase oferte de imprumuri de nevoi personale (17%).

Unul dintre avantajele acestui produs este lipsa comisioanelor: nu te costa nimic emiterea, administrarea lunara sau retragerile de numerar ( cu conditia sa fie facute prin reteaua de ATM-uri Libra). Pentru salariatii cu venituri apropiate de media pe economie, cele 6 salarii lunare nete, cat reprezinta overdraftul, se apropie chiar de limita de 70.000 lei fixata de banca pentru descoperitul de cont. In plus, creditul poate fi o solutie si pentru cei cu venituri mai mici, care pot include si salariul partenerului pentru a accesa un imprumut de 70.000 lei. Cum nu exista comisioane, DAE este egal cu dobanda perceputa de banca, adica 17%. Spre comparatie, cel mai avantajos card de credit din piata, cel emis de CEC sub sigla Mastercard, are la o suma identica un DAE de 20,7%, fiind urmat in clasament de oferta Emporiki (DAE 22%) si cea a ABN AMRO (DAE 22,3%). Daca ne raportam la creditele de nevoi personale, doar doua oferte au, potrivit www.conso.ro, o DAE mai avantajoasa: e vorba de ATE Bank (15,25%) si de Banca Romaneasca (16,15%). E drept, utilizarea overdraftului nu presupune avantajele aferente unui card de credit - perioada de gratie de pana la 59 zile. Nu exista insa un anumit procent din suma retrasa care sa fie inapoiata lunar, precum la majoritatea cardurilor de credit, ci doar a dobanzii aferente imprumutului. Cardul poate fi folosit oriunde in lume pentru cumparaturi sau retrageri de numerar si poate fi utilizat si pentru plata unor bunuri si servicii achizitionate de pe internet. Angajatorii care incheie un contract cu banca pentru virarea salariilor angajatilor pe astfel de carduri primesc gratuit serviciul de internet banking.

PLUS
DAE
comparabila cu un imprumut de nevoi personale.

Internet
banking gratuit pentru angajatorii care vireaza salariile pe cardurile Libra.

Inexistenta
comisioanelor de emitere, administrare, retragere de numerar din ATM-urile Libra.

MINUS
Overdraftul
este limitat la 7000 lei, suma ce nu avantajeaza angajatii cu venituri mari (limita este acoperita din 1 sau 2 salarii).

Comisioanele
de retragere sunt cele uzuale in cazul utilizarii altor ATM-uri,
optiune care se impune
de multe ori prin reteaua slab dezvoltata a Libra Bank.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.