>> La Galati a aparut al 11-lea numar al revistei "Le Courrier International de la Francophilie."
 
>> Revista este editata <n limba franceza de Constantin Frosin.

La Galati a iesit de sub tipar cel de-al 11-lea numar al
>> La Galati a aparut al 11-lea numar al revistei "Le Courrier International de la Francophilie."

>> Revista este editata <n limba franceza de Constantin Frosin.

La Galati a iesit de sub tipar cel de-al 11-lea numar al revistei "Le Courrier International de la Francophilie", editata <n limba franceza de poetul si traducatorul Constantin Frosin, cunoscut si <n Romania, dar apreciat mai mult <n mediile culturale franceze decat <n tara, pentru contributia sa la sustinerea francofoniei si promovarea valorilor culturii franceze <n Romania si a celor ale culturii romane <n Franta. Din cele 126 de pagini ale acestui numar al revistei semnalam articolul de deschidere semnat de Yves Fred Boisset "Are francofonia un viitor?", care raspunde la o <ntrebare fundamentala pentru importanta limbii si cultura franceza <n lume. Din sumar mai mentionam articolele "Remanenta structurilor originale <n poezia tunisiana de expresie franceza", semnat de Jalel El Gharbi, "Scrieri divine sau povesti legendare?", semnat de Joseph Ouaknine, eseul "Cautarea poetica sau experienta eului" al lui Laurent Fels, de la Academia Europeana de stiinte, Arte si Litere. Profesorul Constantin Frosin semneaza articolul "Albastrul lansat <n infinit", iar Nicole Nicole Pottier continua serialul "Istorii normande, <nca nescrise". Mai semnalam articolul "Al cincilea anotimp. Important este sa crezi, restul vine de la sine" de Madeleine Davidsohn si cel semnat de Simona Frosin, "Daca as avea aripi". In paginile rezervate poeziei, sunt publicate versuri semnate de poetii de limba franceza Louis Delorme, Daniel Aranjo, Diane Descteaux, Eric Dubois, dar si traduceri ale profesorului Constantin Frosin, din lirica poetilor Ion Barbu, Florina Zaharia, Andrei Zanca, Florentin Smarandache si Liviu Nanu. Revista are si o editie electronica.
Revista editata de poetul si traducatorul Constantin Frosin, profesor la Universitatea Danubius din Galati, a aparut in toamna anului 2005, o data cu demararea seriei de evenimente ce a marcat sarbatorirea Anului Francofoniei. Pentru activitatea sa in promovarea valorilor culturii de limba franceza, in 2006 statul francez i-a decernat profesorului Frosin Ordinul "Les Palmes Academiques", in grad de Ofiter. Constantin Frosin este singurul roman al carui nume este trecut in dictionarul "Who's Who in France", in care sunt trecute numele a 20.111 personalitati.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.