Federer si Nadal au fost spulberati in semifinale.
"Finala frumoaselor" in intrecerea feminina.

Ultimele zile au consemnat mari surprize la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului la tenis. Rand pe rand, marii favoriti
Federer si Nadal au fost spulberati in semifinale.
"Finala frumoaselor" in intrecerea feminina.

Ultimele zile au consemnat mari surprize la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului la tenis. Rand pe rand, marii favoriti au fost eliminati, ajungand ca in cele doua finale, cea masculina si cea feminina, sa evolueze outsideri.
Ieri, sarbul Novak Djokovic s-a calificat in finala dupa ce l-a eliminat pe favoritul nr. 1, elvetianul Roger Federer, cu 7-5, 6-3, 7-6 (5). Victoria sarbului a pus capat ambitiei elvetianului Roger Federer de a juca a 11-a sa finala consecutiva in turneele de Grand Slam. Federer nu a mai pierdut un meci 3 seturi din 2004 la Roland-Garros, in fata brazilianului Gustavo Kuerten.
Adversarul din finala va fi Jo-Wilfried Tsonga, primul francez ajuns in ultimul act la Australian Open din 2001, de la isprava lui Arnaud Clement, in timp ce ultimul invingator francez al unui turneu de Grand Slam este Yannick Noak in 1983 la Roland-Garros.
Tsonga, 22 ani, a jucat un tenis perfect in semifinala cu spaniolul Rafel Nadal, pe care l-a executat cu un neverosimil 6-2, 6-3, 6-2.
La fel de inedita va fi finala feminina: Maria sarapova-Ana Ivanovici. sarapova, cap de serie nr. 5, a trecut in semifinale de sarboaica Jelena Jankovici, cap de serie nr. 3, cu scorul de 6-3, 6-1. La 20 de ani, rusoaica are deja doua titluri majore in palmares, Wimbledon in 2004 si US Open in 2006. Adversara sa, sarboaica Ana Ivanovici, cap de serie nr. 4, a invins-o in semifinale pe Daniela Hantuchova, cap de serie nr. 9, cu scorul de 0-6, 6-3, 6-4. Jucatoarea sarba, in varsta de 20 de ani, va juca a doua finala de Grand Slam, dupa cea de la Roland-Garros, pierduta anul trecut in fata Justinei Henin. Ivanovici si-a asigurat locul doi mondial indiferent de rezultatul finalei.
In ceea ce priveste tenisul romanesc, o singura veste interesanta, din competitia junioarelor: perechea Elena Bogdan/Misaki Doi (Romania/Japonia) a ajuns in finala la dublu, dar a pierdut ultimul act in fata perechii ruse Ksenia Lykina/Anastasia Pavliucenkova, cap de serie nr. 1, scor 0-6, 4-6.

"Este incredibil, am avut frisoane, am jucat incredibil, nimic nu ma putea opri. Toate aceste zile sunt ca un vis."
Jo-Wilfried Tsonga, finalist

Sper sa o pot invinge pe Maria, desi nu sunt favorita. Visez la primul meu titlu de Grand Slam si poate fi aici."
Ana Ivanovici, finalista


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.