Unii dintre cei mai importanti critici de film din SUA si-au prezentat predictiile pentru Oscarurile 2008 si s-au apropiat de unanimitate Daniel Day-Lewis, pentru categoria Cel mai bun actor, si Julie Christie, la Cea mai buna actrita, potrivit Reu

Unii dintre cei mai importanti critici de film din SUA si-au prezentat predictiile pentru Oscarurile 2008 si s-au apropiat de unanimitate Daniel Day-Lewis, pentru categoria Cel mai bun actor, si Julie Christie, la Cea mai buna actrita, potrivit Reuters.

Criticii americani ii consider1 favoriti pe actorii britanici Daniel Day-Lewis, pentru rolul din "There Will Be Blood", unul dintre filmele considerat, la randul sau, favorit la Oscaruri, si Julie Christie ("Away From Her"). Nominalizarile vor fi anuntate pe 22 ianuarie, iar cea de-a 80-a gala a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie.

OPTIUNI. In acest an, predictiile criticilor au fost surprizator de uniforme, majoritatea au laudat filmul fratilor Coen "No Country for Old Men" si comedia "Juno". Spre deosebire de anii trecuti, cand criticii s-au plans din cauza lipsei filmelor de calitate, de data aceasta ei au laudat oferta din cinematografe. In acelasi timp, au criticat strategia studiourilor de film de a inghesui atat de multe filme bune intr-o perioada atat de scurta de timp, la finalul anului trecut. Leonard Maltin de la "Entertainment Tonight" a ales "Juno" Cel mai bun film si pe Julian Schnabel ("The Diving Bell and the Butterfly") la categoria Cel mai bun regizor. Daniel Day-Lewis ("There Will Be Blood") si Marion Cotillard ("La Vie en Rose") au fost alesi la categoria actori in rol principal. Peter Travers de la "Rolling Stone" a ales "No Country for Old Men" Cel mai bun film si pe Sidney Lumet ("Before the Devil Knows You're Dead") Cel mai bun regizor. Johnny Depp ("Sweeney Todd") este Cel mai bun actor in rol principal, iar Julie Christie ("Away From Her"), Cea mai buna actrita. Editorialistul Richard Roeper, de la emisiunea "At the Movies with Ebert & Roeper", realizata impreuna cu criticul Roger Ebert, considera ca "Michael Clayton" este Cel mai bun film al anului trecut, iar premiul pentru regie ar trebui impartit de fratii Joel and Ethan Coen, pentru filmul "No Country for Old Men". La categoria actori in rol principal, favoritii sai sunt Daniel Day-Lewis ("There Will Be Blood"), Johnny Depp ("Sweeney Todd") si George Clooney ("Michael Clayton"), iar dintre actrite a ales-o pe Laura Linney ("The Savages").


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.