Visa Europe a inregistrat un numar de 715 tranzactii pe secunda in perioada de varf a vanzarilor de Craciun, cu o crestere de 13% fata de aceeasi perioada de varf din 2006.
Pe data de 21 decembrie a stabilit un nou record privind tranzacti
Visa Europe a inregistrat un numar de 715 tranzactii pe secunda in perioada de varf a vanzarilor de Craciun, cu o crestere de 13% fata de aceeasi perioada de varf din 2006.
Pe data de 21 decembrie a stabilit un nou record privind tranzactiile efectuate intr-o singura zi, cand sistemul Visa Europe a procesat un numar fara precedent de 26,8 milioane de tranzactii, reprezentand o crestere de 15,4% comparativ cu 2006, se arata intr-un comunicat Visa.
"Comerciantii si posesorii de carduri au facut o trecere vizibila de la mijloacele traditionale de plata, precum numerarul sau cecurile, la carduri, a declarat Steve Chambers, Chief Information Officer, Visa Europe.
Tendinta crescuta de a face cumparaturile de Craciun online sau la distanta se reflecta in cresterea cu 23,7% a tranzactiilor in primele doua saptamani ale lunii decembrie comparativ cu 2006. Valoarea tranzactiilor din aceasta perioada a fost de 5 miliarde euro, cu 32,9% mai mult decat in aceeasi perioada din 2006.
Visa Europe a finalizat in 2007 un program de dezvoltare pe o perioada de cinci ani pentru procedurile de procesare si de autorizare a tranzactiilor, o platforma modulara, flexibila si securizata care imbina accesibilitatea la nivel global cu o capacitate de procesare, pentru a sustine in viitor dezvoltarea si inovatia produselor.
"Rezultatele excelente obtinute demonstreaza valoarea pe care o oferim clientilor nostri prin sistemul de procesare, care a operat un numar de sase miliarde de tranzactii in 2007. La nivel european se observa o crestere anuala de doua cifre a gradului de utilizare a cardurilor Visa, pe masura ce posesorii de carduri manifesta o preferinta tot mai mare pentru carduri si aleg Visa pentru tranzactiile zilnice, iar noi ne bazam pe platforma sistemului de operare pentru a face fata cererii", se mai arata in comunicatul Visa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.