Numarul accidentelor produse pe soselele din Romania creste in fiecare an. Mai mult, potrivit unui studiu facut de Societatea Academica Romana, numarul accidentelor este de trei ori mai mare decat media din uniunea europeana, informeaza RealitateaTv.
Numarul accidentelor produse pe soselele din Romania creste in fiecare an. Mai mult, potrivit unui studiu facut de Societatea Academica Romana, numarul accidentelor este de trei ori mai mare decat media din uniunea europeana, informeaza RealitateaTv. Cel mai recent accident in lant a avut loc pe 11 ianuarie 2008, pe Drumul National 1, in localitatea Movila Vulpii. Zece masini s-au tamponat pe sensul de mers Brasov - Ploiesti, iar alte cinci pe celalalt sens. Tot in acest an, un grav accident s-a produs in judetul Alba. Din cauza poleiului, 7 autoturisme, printre care si o ambulanta, au fost implicate intr-o tamponare in lant. Un alt grav accident, tot in judetul Alba, pe 31 decembrie 2007. Din cauza poleiului, 7 autoturisme, printre care si o ambulanta, au fost implicate intr-o tamponare in lant. Pe DN 1 in noiembrie, din cauza vizibilitatii reduse, 7 masini s-au ciocnit. In aceeasi luna, 6 autoturisme au fost avariate grav, intr-un carambol la Braila. Cel mai grav accident in lant a avut loc insa pe Autostrada Soarelui in iulie 2007, cand s-au tamponat 20 de masini. O persoana a murit si alte 12 au fost ranite. In august 2007 un accident a avut loc la iesire din Ploiesti. Un autotractor care venea dinspre Campina a lovit din spate zece masini si apoi s-a rasturnat. Ultimele accidente in lant produse din cauza poleiului, s-au petrecut, ieri dimineata, pe Autostrada Bucuresti-Pitesti si pe Autostrada Soarelui. Astfel, 72 de masini au fost implicate in accidente in lant pe Autostrada Bucuresti-Pitesti din cauza poleiului produs de ploaia cazuta in jurul orei 4:00. La kilometrul 14 un tir a derapat, apoi mai multe masini au intrat in acesta. In incident au fost implicate 42 de masini. La kilomentrul 54 al autostrazii alte 30 de masini au fost implicate intr-un alt accident in lant, dar in ambele incidente nu s-au inregistrat victime. De asemenea, poleiul si ceata au produs un alt accident in lant pe Autostrada Soarelui la km 30, unde cel putin opt masini s-au tamponat. Accidentul s-a petrecut in jurul orei 7.30 dimineata, pe sensul de mers Constanta-Bucuresti. O masina a derapat si a intrat intr-un autoturism care se afla pe banda de refugiu. Au derapat apoi alte masini, printre care doua tiruri si doua microbuze. Mai multe persoane au suferit rani usoare. Politistii sustin ca drumarii nu au aruncat material antiderapant.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.