12 volume din seria manuscriselor facsimilate ale lui Mihai Eminescu, care se adauga altor sapte aparute din 2005 pana in prezent, vor fi lansate astazi la Biblioteca Academiei Romane. Evenimentul cultural este dedicat implinirii a 158 de ani de la n
12 volume din seria manuscriselor facsimilate ale lui Mihai Eminescu, care se adauga altor sapte aparute din 2005 pana in prezent, vor fi lansate astazi la Biblioteca Academiei Romane. Evenimentul cultural este dedicat implinirii a 158 de ani de la nasterea poetului.
La lansare sunt asteptati sa participe, alaturi de academicianul Eugen Simion, coordonatorul acestor editii, si criticul de arta Dan Haulica, graficianul Mircia Dumitrescu, presedintele Traian Basescu, ca si fostii presedinti ai Romaniei Ion Iliescu si Emil Constantinescu.
In cele aproape 2.600 de pagini, volumele reunesc creatii ale poetului din perioada 1874-1883 (vol. VIII), cele din tinerete, respectiv insemnari geografice si istorice (vol. IX), articolele politice din perioada 1876-1880 (vol. X), versiunile pregatitoare la dictionarul de rime si diverse scrieri din perioada 1880-1883 (vol. XI), diverse texte eminesciene din perioada 1877-1883 (vol. XII), dictionarul de rime al lui Mihai Eminescu (vol. XIII), teatru si, respectiv, dictionarul de rime, varianta finala (vol. XIV).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.