Cea dintai zi a Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, a fost de rau augur pentru Victor Hanescu si Andrei Pavel, cei mai valorosi tenismani romani, calificati direct pe tabloul principal al competitiei. Atat Hanescu, cat si Pavel au
Cea dintai zi a Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, a fost de rau augur pentru Victor Hanescu si Andrei Pavel, cei mai valorosi tenismani romani, calificati direct pe tabloul principal al competitiei. Atat Hanescu, cat si Pavel au fost eliminati ieri, in runda inaugurala, rezultat ingrijorator in perspectiva intalnirii de Cupa Davis pe care echipa Romaniei, unde cei doi sunt titulari, urmeaza sa o sustina in compania reprezentativei Frantei, la Sibiu, in perioada 8-10 februarie. Hanescu a fost eliminat de francezul Paul-Henri Mathieu, cap de serie numarul 23, care l-a invins cu scorul de 6-1, 7-6 (7/4), 6-2, in timp ce Pavel a pierdut in fata rusului Igor Andreev, cap de serie numarul 31, cu scorul de 5-7, 6-2, 7-6 (7/4), 6-3.
Vestile bune vin din cadrul intrecerilor feminine de simplu de la Melbourne, unde Edina Gallovits (foto) s-a calificat in turul doi, dupa ce a trecut in prima runda de canadianca Stephanie Dubois, cu 7-6 (9/7), 6-3. Edina Gallovits va juca runda urmatoare cu Jelena Jankovici (Serbia), favorita nr. 3, care a trecut de austriaca Tamira Paszek. Din pacate, o alta jucatoare din tara noastra prezenta in primul tur, Raluca Olaru, a fost eliminata fara drept de apel de Nicole Vaidisova din Cehia, a 12-a favorita a competitiei, de care a fost invinsa cu 6-3, 6-0.
Celelalte doua jucatoare din Romania care se mai afla pe tabloul principal, Sorana Carstea si Monica Niculescu, vor evolua azi, prima in compania sarboaicei Ana Ivanovic, cea de-a doua cu frantuzoaica
Camile Pin.

>> Tenismanul francez Fabrice Santoro va dobori, la Australian Open, recordul de participare la turneele de Grand Slam detinut in prezent de americanul Andre Agassi, cu 61 de prezente la astfel de competitii. Santoro va ajunge la cota de 62 de turnee de Grand Slam marti, cand va juca impotriva americanului John Isner, in runda inaugurala a Australian Open. Cea mai buna clasare a lui Fabrice Santoro in clasamentul ATP a fost locul 17, ocupat in 2001.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.