Cel mai mare "tun" dat combinatului ArcelorMittal Galati <n ultimii ani a fost organizat ca <n filmele de actiune, hotii scotand din combinat cele 60 de tone de tabla zincata cu un tren care nu este <nregistrat <n evidente.
Hotii car
Cel mai mare "tun" dat combinatului ArcelorMittal Galati <n ultimii ani a fost organizat ca <n filmele de actiune, hotii scotand din combinat cele 60 de tone de tabla zincata cu un tren care nu este <nregistrat <n evidente.
Hotii care actioneaza pe platforma combinatului ArcelorMittal Galati au stabilit un record multiplu, atat prin calitatea, cantitatea si valoarea prazii, peste 40.000 de euro, cat si prin ingeniozitatea modului <n care au reusit sa scoata "marfa" din combinat, cu ajutorul unui tren. O echipa de interventie de la Inspectoratul Judetean al Jandarmeriei, care efectuase o razie <n zona comunei Sendreni si patrula <n zona platformei siderurgice, a descoperit <n zona "Posada", din preajma satului Movileni, <n plin camp, langa calea ferata ce duce la ArcelorMittal, 17 rulouri de tabla zincata, <n greutate totala de aproximativ 60 de tone. Rulourile de tabla fusesera scoase din combinat cu un tren "fantoma", format special pentru acest furt si, pentru ca rulourile sa nu se deformeze <n momentul <n care au fost aruncate din tren, hotii au avut grija sa "captuseasca" locul respectiv cu mai multe anvelope. "Patrula a vazut niste urme suspecte de Wolla si a gasit, abandonate langa calea ferata, 17 rulouri de tabla. Marfa a fost scoasa din combinat cu un tren ce nu apare <nregistrat si a fost aruncata toata <n acelasi loc, semn ca garnitura a stationat", ne-a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Galati, locotenentul Barbu Costin. A fost demarata o ancheta a Inspectoratului Judetean de Politie Galati, dar pentru ca <n acest caz pare sa fie vorba si de o complicitate a unor salariati ai combinatului, cel putin a unora de la cai ferate uzinale, administratia combinatului va efectua si o ancheta interna: "Va fi facuta o investigatie interna cu privire la acest eveniment, iar cei vinovati vor suporta rigorile administrative si legale", ne-a precizat purtatorul de cuvant al ArcelorMittal, Dorian Dumitrescu. Acesta este cel mai mare "tun" dat combinatului siderurgic de la Galati <n ultimii ani. De-a lungul timpului, au fost descoperite mai multe furturi <n care rulourile de tabla erau scoase din combinat cu ajutorul tirurilor, <n unul din aceste cazuri fiind implicat si fostul director al firmei care asigura paza combinatului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.