Incurcatele sunt caile in familia celui mai cautat terorist de pe planeta. De bine ce presa britanica tocmai a anuntat ca serviciile de securitate din Uganda au dejucat un atentat al Quaida ce o viza pe Regina Elisabeta, Omar ben Laden, cel de-al pat
Incurcatele sunt caile in familia celui mai cautat terorist de pe planeta. De bine ce presa britanica tocmai a anuntat ca serviciile de securitate din Uganda au dejucat un atentat al Quaida ce o viza pe Regina Elisabeta, Omar ben Laden, cel de-al patrulea fiu al liderului retelei teroriste al-Qaida, Osama ben Laden, vrea sa se mute in Marea Britanie, alaturi de sotia sa, Jane Felix-Browne. Povestea de dragoste dintre cei doi a socat lumea dat fiind faptul ca Omar are 26 de ani iar aleasa sa, Jane, duce cu gratie cei 51 impliniti si este bunica mai multor nepoti. Desi a recunoscut ca s-a pregatit in tabere de antrenament pentru teroristi in Afganistan, fiul inamicului public al Statelor Unite si-a propus sa traiasca in Cheshire si sa lucreze ca ''activist al pacii'', impreuna cu sotia sa. Britanica Jane Felix, aflata la cea de-a sasea casatorie, a permis autoritatilor Regatului Unit accesul la conturile sale bancare pentru a se verifica si constata ca nu este vorba de o casatorie de convenienta.
In varsta de 26 de ani, Omar a divortat de prima sotie, de la care a avut un copil, acum in varsta de doi ani, pentru a fi impreuna cu Jane. Sotii ben Laden traiesc in prezent la Cairo, unde asteapta actele de divort din Arabia Saudita care vor demonstra ca fiul lui Osama este casatorit doar cu Jane.
Britanica, consilier municipal in Cheshire l-a intalnit pe Omar Ossama ben Laden in luna septembrie a anului trecut, in Egipt, unde se afla la tratament pentru scleroza multipla. "Ar fi frumos daca, asemenea oricariei alte femei maritate, as putea spune ca acesta este sotul meu si acesta este numele lui, dar trebuie sa fiu realista", a declarat consoarta fiului celui mai cautat om de pe planeta, care a adaugat ca spera ca lumea sa nu o critice prea aspru pentru alegerea facuta.
Jane Felix-Browne, cu numele islamic de Zaina al Sabah, cunostea deja unii membri ai familiei ben Laden, de pe vremea cand avea 16 ani si era casatorita cu un om de afaceri saudit din Londra. Femeia afirma ca este posibil sa-l fi cunoscut inclusiv pe actualul ei socru, Osama ben Laden, in anii '70, la o petrecere in capitala britanica.
Oficial, fiul lui Osama nu si-a vazut celebrul tata din anul 2000.
Poveste de dragoste
"M-am casatorit cu barbatul de care m-am indragostit /.../ pentru mine el este pur si simplu Omar", declara, anul trecut, Jane Felix-Brown. Conform spuselor sale, tanarul sau sot este o persoana "discreta, cu sufletul curat, un veritabil gentleman si cel mai bun prieten". Momentul in care crede Jane ca ar fi inceput povestea lor de dragoste este cel in care fiul liderului terorist a vazut-o calarind langa Marea Piramida.
"N-am avut nici o problema cu trecutul lui. Omar nu a facut nimic rau", comenteaza sotia sa, precizand ca acesta a parasit Afganistanul inaintea atacurilor de la 11 septembrie 2001. Unele surse sustin insa ca ruptura dintre el si tatal sau ar fi intervenit abia dupa atentatele din Statele Unite, avand ca motiv o serie de divergente pe tema unor aspecte tactice.
''L-a parasit pe tatal sau pentru ca a simtit ca nu este corect sa lupte sau sa se inroleze", sustine Jane Felix-Browne. Din cauza reputatiei tatalui sau, tanarul ben Laden a fost ostracizat de restul familiei si pus sub urmarire de serviciile secrete saudite.
Cei doi s-au casatorit potrivit ritualurilor islamice, in Egipt si Arabia Saudita


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.