Criminalul si gogomanul

Inca o misiune indeplinita pentru francezul Francis Veber, care semneaza regia acestei comedii, un amestec inedit de film de actiune cu o poveste despre prietenie. Daca pe ecranele din Europa filmul a trecut cam neo
Criminalul si gogomanul

Inca o misiune indeplinita pentru francezul Francis Veber, care semneaza regia acestei comedii, un amestec inedit de film de actiune cu o poveste despre prietenie. Daca pe ecranele din Europa filmul a trecut cam neobservat, asta nu s-a intamplat si in Franta, unde in 2003 "Tais toi!" s-a numarat printre cele mai vizionate productii (bineinteles si una care a avut incasari considerabile). Caci, dincolo de banala si poate mult prea des ecranizata poveste a unei razbunari in lumea interlopa, punctul forte al filmului este dat de duetul Jean Reno-Gerard Depardieu, care cu maiestrie dezvolta ideea prieteniei dintre un tip cam prostanac, dar al naibii de vorbaret si unul dur, de actiune, fara constiinta, ce cauta cu disperare sa faca dreptate. Doar in primele minute filmul respecta regulile traditionale ale unui veritabil film de suspans, dupa care actiunea se muta intr-un azil psihiatric, unde cei doi se vor intalni si vor pune la cale un plan de evadare care, contrar asteptarilor, le si reuseste. Din acest moment, scenariul construieste gradat prietenia dintre cele doua personaje complet diferite, dublata de urmaririle politiei, comicul de situatie dominand fiecare secventa, spre un final destul de previzibil. Caci "Tais toi!" nici nu are pretentia unui film complicat, profund sa zicem, este doar o comedie ce amesteca idei simple intr-o "afacere" cat se poate de amuzanta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.