Euro a fost marti cotat de BNR la 3,69 lei, cu 2 bani mai putin decat luni, anunta Realitatea TV.

In deschiderea sedintei valutare, cursul de schimb se situa intre 3,69 si 3,7 lei pentru un euro, foarte aproape de nivelul mediu calculat ie
Euro a fost marti cotat de BNR la 3,69 lei, cu 2 bani mai putin decat luni, anunta Realitatea TV.

In deschiderea sedintei valutare, cursul de schimb se situa intre 3,69 si 3,7 lei pentru un euro, foarte aproape de nivelul mediu calculat ieri de BNR. Dupa primele minute de tranzactionare, rata a coborat spre 3,67-3,68 lei. La finalul sedintei insa, Banca Centrala a calculat un curs mediu pentru un euro de 3,6978 lei, cu aproximativ doi bani mai putin decat luni.

Analistii economici se asteptau ca Banca Nationala sa intervina pe piata valutara pentru a impiedica euro sa treaca de pragul de 3,8 lei. Asta cu atat mai mult cu cat, pe piata interbancara, moneda unica s-a vandut ieri foarte aproape de acest prag.

Specialistii sunt de parere ca daca euro va fi cotat peste 3,8 lei economia romaneasca va fi afectata. Inflatia este primul indicator care ar avea de suferit de pe urma unui leu slab. In ciuda evolutiei negative a monedei nationale, cei mai multi finantisti exclud insa posibilitatea ca euro sa ajunga la cursul de 4 lei.

Potrivit ministrului Finantelor, Varujan Vosganian, leul s-a depreciat in ultima perioada si din cauza cheltuielilor foarte mari pe care le-au facut administratiile locale. Potrivit oficialului, numai in ultima saptamana din anul 2007 municipalitatile au cheltuit un miliard de lei pe zi, adica de trei ori mai mult decat media din primele 11 luni.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.