Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane, se va lista la Bursa de Valori Bucuresti in luna februarie a acestui an, potrivit unor surse din piata de capital, citate de agentia Mediafax. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a emi
Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane, se va lista la Bursa de Valori Bucuresti in luna februarie a acestui an, potrivit unor surse din piata de capital, citate de agentia Mediafax. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a emis la finele lui octombrie 2007 un atestat prin care se confirma ca banca indeplineste conditiile de listare la BVB.

Listarea se va face prin “passporting”, operatiune care presupune aprobarea de catre autoritatea de supraveghere a pietei din tara de origine a emitentului - Austria, in acest caz - a unui prospect care sa fie acceptat de autoritatea altui stat ca suport al unei oferte publice sau pentru admiterea la tranzactionare a titlurilor. Erste Bank este listata la bursele din Viena si Praga.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.