Tendinta de scadere a indicilor bursieri s-a prelungit pentru a sasea zi consecutiv. Inceputul de saptamana bursiera a stat, din nou, sub semnul deprecierilor dramatice ale cotatiilor. Indicele BET-FI a pierdut 3,80% fata de sesiunea anterioara, a
Tendinta de scadere a indicilor bursieri s-a prelungit pentru a sasea zi consecutiv. Inceputul de saptamana bursiera a stat, din nou, sub semnul deprecierilor dramatice ale cotatiilor. Indicele BET-FI a pierdut 3,80% fata de sesiunea anterioara, ajungand la 65.738 de puncte. Capitalizarea pietei s-a diminuat cu 1,97 miliarde de lei, la 76,26 miliarde de lei (20,55 miliarde de euro), comparativ cu nivelul sedintei de vineri.
De la inceputul anului, capitalizarea BVB a scazut cu 9,7 miliarde de lei (4,04 miliarde de euro). "Conjunctura externa este nefavorabila, pietele din afara sunt in scadere, iar corelarea puternica intre bursele din strainatate si BVB a dus la aceste scaderi. Actiunile scad in afara, aceeasi tendinta fiind resimtita si pe piata de capital din Romania. Pierderile Bursei ar putea fi si mai mari, capitalizarea a pierdut mult, dar situatia se poate schimba oricand, in functie de ce se intampla pe pietele din strainatate", au declarat brokerii pentru Mediafax.
Indicele BET s-a depreciat cu 2,72%
Indicele BET, care monitorizeaza evolutia celor mai lichide zece companii, a pierdut 2,72%, iar indicele compozit al Bursei a incheiat sedinta in coborare cu 2,59%. Valoarea totala a tranzactiilor a fost, ieri, de 45,38 milioane de lei (12,39 milioane de euro). SIF Oltenia (SIF5), cu un rulaj de 7,11 milioane de lei, si SIF Moldova (SIF2), cu tranzactii in valoare totala de 5,06 milioane de lei, au obtinut cele mai ridicate valori. Titlurile SIF5 s-au depreciat cu 4,15%, la 3,7000 lei/titlu, in timp ce actiunile SIF2 au scazut cu 2,98%. A treia pozitie in functie de lichiditate a revenit SIF Muntenia (SIF4) cu transferuri in valoare totala de 4,32 milioane de lei. Ultima tranzactie a fost perfectata la cotatia de 1,9700 lei/actiune, in scadere cu 3,43% fata de sesiunea anterioara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.