Institutia de credit a lansat mai multe oferte de imprumuturi, ale caror costuri difera in functie de valoarea avansului - creditul cu avans zero este cel mai scump.

Banca Comerciala Romana (BCR) a inceput sa acorde imprumuturi fara av
Institutia de credit a lansat mai multe oferte de imprumuturi, ale caror costuri difera in functie de valoarea avansului - creditul cu avans zero este cel mai scump.

Banca Comerciala Romana (BCR) a inceput sa acorde imprumuturi fara avans pentru investitii imobiliare din prima decada a lunii ianuarie, a informat luni institutia de credit.

Banca ofera trei variante de imprumuturi pentru investitii imobiliare, care au costuri diferite, in functie de nivelul avansului, se arata intr-un comunicat al bancii. Prima varianta de creditare are un avans zero si o dobinda cu 0,4 puncte procentuale mai mare decit dobinda standard practicata in mod curent de banca la imprumuturi de acest gen. Clientii trebuie sa fie rezidenti in Romania si sa aiba un istoric de plata bun. Creditul nu poate depasi 300.000 de euro, iar perioada de rambursare este de maximum 25 de ani. A doua varianta are un avans de minimum 5% si o dobinda cu 0,2 puncte procentuale mai mare decit dobinda standard a bancii pentru imprumuturile imobiliare. Clientii, rezidenti in Romania, cu un istoric bun de plata, pot imprumuta pina la 400.000 de euro pentru o perioada de pina la 30 de ani. Cea de-a treia optiune include un avans de minimum 25% si dobinda standard practicata de banca in mod curent la imprumuturi de acest gen. Clientii care opteaza pentru aceasta varianta pot fi atit rezidenti, cit si nerezidenti si nu au prevazuta o suma maxima care poate fi imprumutata. Perioada pentru care se acorda creditul este de 30 de ani.

Veniturile eligibile ale clientilor si familiilor acestora luate in considerare de catre BCR sint toate veniturile dovedite prin documente legale. Pentru calculul capacitatii de rambursare, banca va accepta si veniturile a maximum patru coplatitori interni (persoane care locuiesc impreuna cu solicitantul si care semneaza contractul de credit in calitate de coplatitori). Pentru imprumuturile asigurate cu garantii reale, BCR va accepta, in plus, si maximum patru coplatitori externi, care nu locuiesc impreuna cu solicitantul.

In plus, BCR renunta la acoperirea cu garantii a creditului imobiliar in proportie de 133%. Astfel, in cazul creditelor de consum, gradul de acoperire cu garantii poate varia intre 0 si 100%, iar in cazul imprumuturilor pentru investitii imobiliare, minimumul acceptat de banca este de 100%. BCR este cea mai mare banca din Romania in functie de active, valoarea acestora depasind 16,5 miliarde de euro. (M.N.)

Raportul salariu-bonus in veniturile directorilor de institutii financiare, pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.