Piata romaneasca a programelor de calculator pentru business va continua sa evolueze pozitiv cel putin in urmatorii doi ani, datorita scaderii preturilor licentelor, cresterii competitiei intre vanzatori si diversificarii ofertei, a declarat pentru N

Piata romaneasca a programelor de calculator pentru business va continua sa evolueze pozitiv cel putin in urmatorii doi ani, datorita scaderii preturilor licentelor, cresterii competitiei intre vanzatori si diversificarii ofertei, a declarat pentru NewsIn, analistul IDC, Calin Mirea.

"In mod sigur vom avea o crestere semnificativa in urmatorii ani in ceea ce priveste achizitia de software de business si unelte de analiza de piata", a mai declarat Mirea. Un studiu publicat recent de catre IDC arata ca aceasta piata a crescut cu aproximativ 50% din 2004 pana in 2006.

In cazul multor tehnologii si modele de business, Romania tinde sa urmeze modelul unor tari precum Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, insa cu un decalaj de cativa ani. Pana de curand, anumite tipuri de aplicatii, cum ar fi business intelligence, erau rezervate numai managementului companiilor mari si foarte mari.

Intre timp, ofertele s-au extins pe verticala, coborand pana la nivelul de executant sau proaspat angajat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.