Un numar-record de accidente de circulatie s-a inregistrat in cursul zilei de ieri pe cele doua autostrazi din Romania, din cauza poleiului si a neatentiei soferilor.
Pe autostrada A1 (Bucuresti-Pitesti) 72 de masini s-au tamponat ieri, in tim
Un numar-record de accidente de circulatie s-a inregistrat in cursul zilei de ieri pe cele doua autostrazi din Romania, din cauza poleiului si a neatentiei soferilor.
Pe autostrada A1 (Bucuresti-Pitesti) 72 de masini s-au tamponat ieri, in timp ce pe A2 (Bucuresti-Constanta) 27 de autovehicule au fost implicate in accidente rutiere. Aproape 100 de masini avariate in accidente pe autostrazile din Romania este recordul atins ieri, in numai cateva ore. Motivele accidentelor au fost poleiul produs pe carosabil in urma unei ploi de scurta durata si neatentia soferilor, care nu au redus viteza de deplasare. Cei care se ocupa de deszapezire au fost acuzati de soferi ca nu au imprastiat la timp materiale antidepante pentru a se evita accidentele. Oamenii s-au plans ca utilajele pentru combaterea inghetului au aparut dupa ce s-au produs multe dintre accidente. "Omeneste, nu era posibil sa se ia alte masuri. Nu putem acuza drumarii ca nu au intervenit rapid. O masina de la Drumuri se deplaseaza cu 10-20 km/h si chiar daca s-ar fi deplasat cu 100 km/h, tot i-ar fi luat o ora sa parcurga toata autostrada pentru a imprastia material antiderapant", a declarat subcomisarul Paul Ulieru de la Centrul Infotrafic al Politiei Romane. Aceasta a explicat ca multi soferi au incetinit pentru a fotografia masinile tamponate si au fost izbiti de masinile care veneau cu viteza din spate.

9 raniti
In urma accidentelor produse ieri pe autostrada A1, o persoana a fost ranita grav, iar alte cinci au suferit contuzii minore, in timp ce pe A2 trei persoane au fost ranite usor. Persoana ranita grav ocupa un loc in spatele unei masini care s-a ciocnit de alta si a fost proiectata prin parbriz, lovindu-se puternic la cap.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.