A fost scurt si nostim, nu-i asa?", a declarat Glenn Close dupa ce a aflat ca a primit Globul de Aur pentru Cel mai bun rol principal feminin intr-un serial dramatic ("Damages"). Ziua de 13 ianuarie va intra in istoria Globurilor de Aur, pentru ca ce
A fost scurt si nostim, nu-i asa?", a declarat Glenn Close dupa ce a aflat ca a primit Globul de Aur pentru Cel mai bun rol principal feminin intr-un serial dramatic ("Damages"). Ziua de 13 ianuarie va intra in istoria Globurilor de Aur, pentru ca ceremonia care de regula tinea trei ore, invitatilor fiindu-le permis sa bea si un paharel (ceea ce nu se intampla la Oscaruri), s-a transformat intr-o conferinta de presa la care au participat 600 de oameni - jurnalisti, membri ai Asociatiei Presei Straine de la Hollywood (HFPA, care acorda Globurile de Aur), echipe de televiziune, aplaudand cu totii, conform CNN, mai mult de politete. "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" de Cristian Mungiu a pierdut Globul de Aur pentru Cel mai bun film strain in favoarea lui "Le Scaphandre et le Papillon" de Julian Schnabel, film pe care il invinsese la Cannes. Pentru acest film cautat din punct de vedere stilistic si melodramatic (povestea reala a redactorului-sef al revistei "Elle", care, suferind de sindromul "Locked-in", si-a dictat cartea clipind din pleoape, murind dupa lansarea ei), Julian Schnabel a primit si Globul de Aur pentru Cel mai bun regizor la categoria Drama. Probabil ca parte a campaniei de promovare a filmului, pictorul-regizor Julian Schnabel facuse recent o declaratie neeleganta si neadevarata, spunand ca "432" a obtinut Palme d'Or pe motive politice si ca filmul sau fusese favorit pana in ultima zi.
Nu se poate vorbi de un mare castigator la Globuri. "Atonement", nominalizat la sapte premii (la categoria Drama), a luat doar doua - pentru Cel mai bun film si Cea mai buna coloana sonora. Alte trei filme au obtinut tot cate doua premii: "No Country for Old Men" de Joel si Ethan Coen: pentru scenariu si actor in rol secundar (Javier Bardem) - la categoria Drama, "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street" de Tim Burton: Cel mai bun film muzical/comedie si Cel mai bun actor (Johnny Depp), respectiv "Le Scaphandre et le Papillon". Pentru rolul unei bolnave de Alzheimer din "Away from Her", Julie Christie a primit Globul de Aur pentru Cea mai buna actrita in rol principal dintr-o drama, in vreme ce Cate Blanchett a primit pentru interpretarea in travesti a lui Bob Dylan din "I'm Not There" Globul de Aur pentru actrita in rol secundar.
Printre cele mai bune productii TV ale anului de pe lista citita de doi jurnalisti s-au numarat "Longford" (Cel mai bun miniserial sau film TV, Cea mai buna actrita in rol secundar - Samantha Morton) si "Mad Men" (Cel mai bun serial drama si Cel mai bun actor - Jon Hamm). "M-am dus in oras sa vad un film", a declarat, citat de BBC News, David Duchovny, care, din pricina emotiei, n-a avut rabdare sa stea la televizor. Totusi, actorul a primit, cu rolul din "Californication", premiul pentru Cel mai bun actor intr-un serial de comedie.
Soarta Oscarurilor din 24 februarie ramane nesigura. Patric Verone, liderul sindicatului scenaristilor, a declarat, citat de CNN, ca scenaristii ar putea sa nu aiba acceptul de a lucra pentru ceremonia Oscarurilor, lucru care i-ar putea determina si pe actori sa se solidarizeze cu ei. Desi sindicalistii n-au pichetat hotelul unde avea loc ceremonia, membri ai echipelor de productie au protestat inainte de conferinta de presa cerand incetarea grevei ajunse duminica in a 71-a zi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.