Performanta. "New York Times" considera ca regizorul ar putea lua premiul cel mare Celebrul cotidian american apreciaza ca filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", se bucura de un succes foarte mare in SUA si merita mai mult deca
Performanta. "New York Times" considera ca regizorul ar putea lua premiul cel mare Celebrul cotidian american apreciaza ca filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", se bucura de un succes foarte mare in SUA si merita mai mult decat o nominalizare la categoria dedicata filmului strain. Doi dintre cei trei critici ai ziarului, A.O. Scott si Manohla Dargis, considera ca productia romaneasca ar merita chiar marele premiu, la categoria "Cel mai bun film". In plus, ar trebui sa fie recunoscut si meritul lui Mungiu, iar acesta ar trebui sa castige premiul pentru "Cel mai bun regizor". Printre actorii acestui film, remarcati de "New York Times", se afla Anamaria Marinca, pentru "Cea mai buna actrita in rol principal" si Vlad Ivanov, nominalizat la sectiunea "Cel mai bun actor intr-un rol secundar". De asemenea, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" mai este nominalizat de ziarul american si la categoria "Cel mai bun scenariu original". Insa succesul productiei romanesti ar putea fi umbrit de boicotul pregatit de starurile de la Hollywood, printre care George Clooney si Keira Knightley. Acestia vor sa protesteze, in semn de solidaritate cu scenaristii care sunt in greva din 5 noiembrie, intr-o disputa ce vizeaza plata muncii distribuite online si pe DVD-uri.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.