Congresmanul democrat Tom Lantos, seful Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentantilor, a anuntat ca are cancer si nu va mai candida la alegerile din noiembrie. Tom Lantos este binecunoscut in Romania, pe care a vizitat-o de mai multe or
Congresmanul democrat Tom Lantos, seful Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentantilor, a anuntat ca are cancer si nu va mai candida la alegerile din noiembrie. Tom Lantos este binecunoscut in Romania, pe care a vizitat-o de mai multe ori. Are 79 de ani, s-a nascut in Ungaria si este unicul supravietuitor al Holocaustului ales vreodata in Congresul american.

Lantos sufera de cancer esofagian, dar spune ca isi va duce la capat actualul mandat, care expira in ianuarie 2009. El reprezinta California in Legislativ. De la alegerea sa in 1981, Tom Lantos a denuntat abuzurile asupra drepturilor omului in lume. In 2002, a sprijinit adoptarea in Congres a rezolutiei prin care s-a autorizat in anul urmator invazia din Irak, dar recent congresmenul a criticat "implicarea Statelor Unite in razboiul civil din aceasta tara".

Speaker-ul Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, care este tot din California, a spus ca Lantos este "unul dintre cei mai buni experti din America pe probleme de politica externa si cel mai eficient avocat pentru drepturile omului, atat acasa, cat si in strainatate".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.