Rusia vede in disputele internationale privind statutul unor regiuni separatiste, ca Transnistria, Abhazia sau Osetia de Sud, un prilej foarte bun pentru afirmarea ei in regiune, prin cresterea influentei sale in fostul spatiu sovietic si, in acelasi
Rusia vede in disputele internationale privind statutul unor regiuni separatiste, ca Transnistria, Abhazia sau Osetia de Sud, un prilej foarte bun pentru afirmarea ei in regiune, prin cresterea influentei sale in fostul spatiu sovietic si, in acelasi timp, de iritare a Occidentului, comenteaza Financial Times. Moscova e cu ochii in special pe Caucaz, unde minoritatile de diferite etnii sunt dintotdeauna dornice sa-si afirme independenta.   DISPUTE. In privinta Abhaziei si Osetiei de Sud, Statele Unite si Uniunea Europeana sustin eforturile Georgiei de reinstituire a autoritatii asupra acestora si de aderare la NATO, in timp ce in cazul Tans­nistriei si Republicii Moldova sustin unificarea acestora, precum si cooperarea cu Chisinaul. Daca insa Rusia va recunoaste pana la urma Abhazia si Osetia de Sud, asa cum se zvoneste  in cercurile politice de la Moscova, iar apoi si Transnistria, itele se incurca, iar cooperarea cu Occidentul devine mai dificila din cauza conflictelor de interese ale Rusiei, pe de o parte, si ale SUA si UE, pe de alta, privind aceste zone.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.