Comuna salajeana Pericei a primit o data cu intrarea in noul an un certificat de la Guiness World Records Londra. Asta dupa ce locuitorii au impletit cea mai lunga cununa de ceapa din lume. Realizata la inceputul lunii septembrie, aceasta a masurat p
Comuna salajeana Pericei a primit o data cu intrarea in noul an un certificat de la Guiness World Records Londra. Asta dupa ce locuitorii au impletit cea mai lunga cununa de ceapa din lume. Realizata la inceputul lunii septembrie, aceasta a masurat peste 4.500 de metri. Cununa de la Pericei a cantarit aproximativ cinci tone, a numarat circa 45.000 de cepe, iar la realizarea ei au participat sute de persoane. "Capodopera" a fost realizata cu prilejul primei editii a Festivalului Cepei. Cu aceeasi ocazie a fost ridicat si un monument al cepei, cu o inaltime de sase metri. Lucrarea monumentala reprezinta un bulb de ceapa. O sculptura cu aceeasi tema exista si in localitatea maghiara Mako, unde anual se deruleaza un festival dedicate acestei legume. Evenimentele din comuna salajeana au drept scop promovarea cepei din Pericei, atestata documentar inca din anul 1600.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.