Iarna s-a instalat si in alte tari din Europa, unde ninsorile si temperaturile joase creeaza probleme cetatenilor, anunta Antena 3. In Ungaria, zapada atinge in unele locuri 15 centimetri, trenurile au avut miercuri unele mici intarzieri, insa circul
Iarna s-a instalat si in alte tari din Europa, unde ninsorile si temperaturile joase creeaza probleme cetatenilor, anunta Antena 3. In Ungaria, zapada atinge in unele locuri 15 centimetri, trenurile au avut miercuri unele mici intarzieri, insa circulatia rutiera se desfasoara normal pe toate drumurile nationale. Deocamdata, niciun zbor international nu a fost anulat de pe aeroportul din Budapesta. In Bulgaria, la granita cu Romania, circulatia se desfasoara cu dificultate, iar in Marea Britanie, caderile masive de zapada au provocat intarzieri in transportul public.

In Bulgaria, situatia este critica. Multe drumuri nationale sunt blocate, iar unele sate au ramas fara curent electric. Principalele trei porturi de la Marea Neagra au fost inchise. Pe aeroporturile din Sofia si Plovdiv au fost anulate mai multe curse internationale.

In nordul Greciei, la granita cu Bulgaria, caderile masive de zapada si vantul puternic au ingreunat circulatia. Autoritatile de la Atena au impus restrictii pentru vehiculele care vin dinspre Bulgaria. Daca nu sunt echipate corespunzator, acestora nu le este permis accesul in tara. In nordul Italiei se inregistreaza ninsori abundente, mai ales in regiunile oraselor Torino si Genova. In tot cursul noptii a nins la cota joasa pe mai bine de 1.000 km de autostrazi, fara sa se inregistreze insa dificultati deosebite in trafic, informeaza ziarele La Repubblica si Il Messaggero.

Potrivit previziunilor Departamentului de Protectie civila, ''Italia va fi afectata de o perturbare de origine atlantica ce provine din Peninsula Iberica, si care se va manifesta prin ninsori nu numai in zonele inalte de munte ci si la campie si inghet pe suprafete intinse'', o previziune confirmata si de buletinele meteo de azi, joi.

Zona cea mai afectata de ninsori este cea de nord-vest, dar ninsorile s-ar putea extinde si in regiunile din nord-estul si centrul tarii cum sunt Emilia-Romagna si Toscana.

In Marea Britanie, temperaturile sunt extrem de coborate, iar metereologii avertizeaza ca in urmatoarele trei zile gerul se va accentua. In plus, caderile masive de zapada au produs intarzieri in transporturile publice. Pentru joi dupa-amiaza sunt prevazute ninsori si mai puternice.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.