Doi oameni din Mehedinti au murit pentru ca ambulanta nu a putut strabate drumurile inzapezite. Porturile maritime romanesti au fost inchise din cauza furtunii. ANM a emis avertizare de tip cod galben, anuntand viscol pentru aproape jumatate din tara
Doi oameni din Mehedinti au murit pentru ca ambulanta nu a putut strabate drumurile inzapezite. Porturile maritime romanesti au fost inchise din cauza furtunii. ANM a emis avertizare de tip cod galben, anuntand viscol pentru aproape jumatate din tara.

In judetul Mehedinti, doua persoane, un barbat si o femeie, au murit ieri, dupa ce am-bulantele nu au putut ajunge la ele din cauza drumurilor inzapezite. Cele doua persoane locuiau in satele Garla Mare si Baia de Arama. In zona localitati Robanesti, la cativa kilometri de Craiova, o ambulanta care transporta o pacienta la spital a ramas blocata in zapada timp de mai multe ore. Caderile abundente de zapada din ultimele doua zile au paralizat judetul Dolj. 30 de localitati aveau in cursul zilei de ieri probleme la alimentarea cu energie electrica. Artera nationala dintre localitatile Corabia si Caracal era ieri inchisa din cauza zapezii, iar pe alte doua artere se circula cu dificultate. De asemenea, in cursul zilei de ierii, traficul era blocat pe cinci drumuri judetene din Mehedinti, dar si pe mai multe drumuri nationale si judetene din Olt si Teleorman. De asemenea, Capitania Zonala Constanta a avizat toti comandantii navelor aflate la operare in port si rada despre inrautatirea conditiilor atmosferice. Din cauza vantului puternic s-a decis sistarea manevrelor pe o perioada neterminata, incepand cu seara zilei de 1 ianuarie. Ieri dupa-amiaza restrictiile de navigatie erau in vigoare in porturile maritime Constanta, Constanta Sud, Midia si Mangalia. Viteza vantului a atins forta 8 pe scara Beaufort, iar previziunile meteorologilor pentru urmatoarele 24 de ore nu indica o ameliorare a conditiilor atmosferice. Metereologii se asteptau la o inrautatire a conditiilor meteo din Oltenia, Muntenia, Dobrogea si jumatatea sudica a Moldovei

>> Cod galben

Administratia Nationala de Meteorologie a emis marti o avertizare de tip cod galben pentru perioada 1-3 ianuarie, anuntand ninsori si viscol in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si in jumatatea sudica a Moldovei. Dupa acest interval, in urmatoarele trei-patru zile, vremea se va raci accentuat, devenind geroasa in estul, centrul si sudul tarii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.