Vantul puternic, de 70-80 de kilometri pe ora, ninsoarea si gerul care s-au abatut de la inceputul anului asupra judetului Constanta dau bataie de cap autoritatilor. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a reunit inca din prima zi a lui 200
Vantul puternic, de 70-80 de kilometri pe ora, ninsoarea si gerul care s-au abatut de la inceputul anului asupra judetului Constanta dau bataie de cap autoritatilor. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a reunit inca din prima zi a lui 2008 pentru a aplica un plan de masuri care sa atenueze ninsorile abundente si viscolul. Toate primariile au primit avertizarea meteorologica de tipul "cod galben". O echipa condusa de suprefectul judetului, Adrian Nicolaescu a plecat in judet pentru a verifica daca primarii localitatilor au luat masurile care se impun pentru protejarea populatiei. In localitatile 23 August si Albesti, sediile primariilor erau incuiate. Edilii de aici risca amenzi din partea Prefecturii. Directia Nationala de Drumuri si Poduri actiona ieri in zona Negru Voda, unde ningea abundent si vizibilitatea era redusa sub 30 de metri. seful Serviciului Politiei Rutiere, comisarul-sef Constantin Dancu, a declarat ca exista pericolul formarii de polei, in special pe drumul Constanta - Harsova, unde sunt probleme in fiecare iarna. Mai multe echipaje ale SPR au fost postate iesirile din judet si recomandau conducatorilor auto sa nu paraseasca orasul decat daca situatia o impune. Serviciul de Ambulanta a pregatit zece echipaje pe timp de noapte si 11 pe timp de zi. Pana la inchiderea editiei nu existau probleme in alimentarea cu apa sau cu energie electrica. Porturile maritime si fluviale au fost inchise din cauza vantului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.