Candidatii americani la Casa Alba sunt adeptii jumatatilor de adevar, exagerarilor sau chiar a neadevarurilor, onorand o solida traditie in acest sens, potrivit organizatiei FactCheck.org, care afirma ca a avut de lucru din plin in campania electoral

Candidatii americani la Casa Alba sunt adeptii jumatatilor de adevar, exagerarilor sau chiar a neadevarurilor, onorand o solida traditie in acest sens, potrivit organizatiei FactCheck.org, care afirma ca a avut de lucru din plin in campania electorala din 2007, transmite AFP.

"Candidatii la prezidentiale ne-au dat din plin de lucru" in 2007, a rezumat Brooks Jackson, directorul FactCheck, organizatie de pe langa centrul de cercetare Annenberg de la Universitatea Pennsylvania.

In palmaresul enormitatilor pentru 2007 redactat de FactCheck fara pretentii de exhaustivitate, fostul primar al New York-ului Rudolph Giuliani iese pe primul loc, cu cinci afirmatii flagrant inexacte. FactCheck demoleaza unul dintre principalele sale argumente, care face din el arhitectul scaderii criminalitatii in metropola americana. In realitate, cifrele infractionalitatii au inceput sa scada cu trei ani inainte ca Giuliani sa isi preia functia de primar, in 1994.

"Premiul" pentru culmea exagerarii revine fostului guvernator de Massachusetts Mitt Romney. "In urmatorii zece ani vom vedea mai multe progrese si schimbari decat a cunoscut lumea in ultimele zece secole", afirma el intr-un spot televizat.

Democratii nu sunt nici ei iertati. Hillary Clinton greseste, potrivit FactCheck, revendicand responsabilitatea unei masuri care acorda asigurare medicala militarilor in rezerva, aceasta existand deja la momentul la care a intervenit ea pentru a o imbunatati.

Cat despre Barack Obama, el a fost criticat de mai multe institutii de presa pentru ca a afirmat, in mod gresit se pare, ca sunt mai multi tineri de culoare in inchisori decat in universitati.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.