Ungaria a devenit prima dintre cele 27 de state membre Uniunii Europene care a ratificat Tratatul de la Lisabona. Parlamentul ungar a ratificat,  luni seara, Tratatul prin trei voturi separate, dintre care unul in legatura cu un amendament al Co
Ungaria a devenit prima dintre cele 27 de state membre Uniunii Europene care a ratificat Tratatul de la Lisabona. Parlamentul ungar a ratificat, luni seara, Tratatul prin trei voturi separate, dintre care unul in legatura cu un amendament al Constitutiei tarii, transmite Realitatea TV.

In toate cele trei voturi s-a inregistrat o majoritate neta in favoarea Tratatului. "Istoria europeana ne arata ca raspunsul la problemele istorice este un acord istoric", a declarat premierul ungar Ferenc Gyurcsany, in timpul dezbaterii pentru ratificare.

Tratatul de la Lisabona, aprobat in luna octombrie - dupa luni de negocieri dificile - inlocuieste proiectul de Constitutie respins de francezi si de olandezi in anul 2005.

Tratatul urmeaza sa intre in vigoare in 1 ianuarie 2009, dupa ce toate statele membre ale Uniunii Europene il vor ratifica.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.