66 de morti si 196 de raniti - acesta a fost bilantul oficial al victimelor primei zile a Revolutiei de la Timisoara, 17 decembrie 1989. Militarii au inceput sa traga cu gloante adevarate la ora 19 a acelei zile, care incepuse cu scoaterea din oras,
66 de morti si 196 de raniti - acesta a fost bilantul oficial al victimelor primei zile a Revolutiei de la Timisoara, 17 decembrie 1989. Militarii au inceput sa traga cu gloante adevarate la ora 19 a acelei zile, care incepuse cu scoaterea din oras, de catre autoritati, a pastorului protestatar Laszlo Tokes si a familiei sale si a continuat cu o demonstratie de forta a armatei, in centrul orasului. Mii de timisoreni nu s-au lasat intimidati si au iesit pe strazi, indreptandu-se spre punctele-cheie ale municipiului. La 3 dupa-amiaza, elicopterele militare au inceput sa survoleze orasul, iar primele focuri de arma s-au auzit doua ore mai tarziu. Restul e istorie - la Timisoara, apoi in intreaga tara.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.