O promisiune se tine!
Realizat in anul 1980, "The Blues Brothers" inca de la inceput a fost catalogat drept o "extravaganta", a costat 30 de milioane de dolari si doar acest aspect a dat nastere multor discutii printre "avizatii" in cinematograf
O promisiune se tine!
Realizat in anul 1980, "The Blues Brothers" inca de la inceput a fost catalogat drept o "extravaganta", a costat 30 de milioane de dolari si doar acest aspect a dat nastere multor discutii printre "avizatii" in cinematografie. Mai mult, criticii l-au descris drept "o monumentala risipa de bani, timp si energie". Iar cand a fost lansat pe marile ecrane, verdictul criticilor a fost impartasit si de catre audienta, dar cu trecerea anilor situatia s-a schimbat simtitor, filmul transformandu-se intr-un adevarat fenomen cultural ce a ajutat la definirea anilor '80. In centrul actiunii se gasesc John Belushi si Dan Aykroyd, care, dezvoltand personajele din "Saturday Night Live", interpreteaza doi tipi albi, dar cu suflete de negru. Dupa ce Jake Blues iese din inchisoare, impreuna cu fratele sau, Elwood, viziteaza vechea casa unde au fost crescuti de catre calugarite. Aici, cei doi afla ca, pentru a nu fi demolata vechea biserica, trebuie sa faca rost de 5000 de dolari, suma care trebuie platita in termen de 11 zile. Astfel, cei doi sunt trimisi in aceasta misiune speciala de catre sora Mary Stigmata, pentru stangerea banilor. si asa incepe totul... Distributia acestei pelicule a lui John Landis, care insa s-a bucurat de succes la cativa ani buni de la lansare, este impresionanta: James Brown, Cab Calloway, Aretha Franklin, Ray Charles, John Candy, Carrie Fisher, Steve Lawrence, Twiggy, Paul Reubens, Frank Oz si Steven Speilberg.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.