Piata telefoanelor mobile va ajunge la 165 de miliarde de dolari peste cinci ani. In roaming, venitul adus de smartphone este dublu fata de cel adus de un terminal "obisnuit".

Piata smartphone-urilor va avea o rata medie de crestere anuala de 30% in urmatorii cinci ani la nivel global. Cresterea popularitatii smartphone-urilor se va datora in special utilizatorilor care vor prefera acest gen de terminal ca un substitut pentru laptop. Venitul mediu generat de un client posesor de smarthpone care calatoreste mult va fi dublu decat cel al unuia care foloseste un terminal mai putin sofisticat. O alta categorie care se va bucura de mai multa atentie, in special din partea mediului business, este reprezentata de telefoanele care permit utilizarea serviciilor de tipul VoIP (Voice over Internet Protocol). In 2011, circa 93 de milioane de astfel de dispozitive vor fi livrate pe piata, fata de numai 24,3 milioane, care este nivelul estimat pentru 2007.


HIGH-TECH. In urmatorii cinci ani, piata telefoanelor mobile va fi dominata de terminalele care au incorporate capabilitati 3G. Un moment semnificativ pentru cresterea numarului acestui tip de telefoane va fi cel in care China va selecta un standard si va elibera operatorilor spectru pentru operarea acestui tip de tehnologie. Veniturile din vanzarile de celulare la nivel mondial vor atinge, in 2012, 165 de miliarde de dolari, potrivit unui studiu al companiei In-Stat. Pana atunci, terminalele compatibile cu retelele de generatia a patra nu vor ocupa un procent semnificativ din piata telefoanelor mobile.