Vremea va fi normala pentru iarna in intreaga tara, astfel ca Romania nu va mai avea si in acest an un sezon rece atipic, precum cel precedent, iar anul viitor va fi, in principiu, un an normal din punct de vedere al precipitatiilor si fenomenelor me
Vremea va fi normala pentru iarna in intreaga tara, astfel ca Romania nu va mai avea si in acest an un sezon rece atipic, precum cel precedent, iar anul viitor va fi, in principiu, un an normal din punct de vedere al precipitatiilor si fenomenelor meteo, a declarat, marti, Ion Sandu, seful ANM.

Sandu a prezentat o prognoza a vremi pe urmatorul an elaborata de meteorologii de la Administratia Nationala de Meteorlogie (ANM).

"Vreme normala nu inseamna ca, de exemplu, este exclus ca in lunile ianuarie si februarie sa avem perioade de cateva zile cu viscol si temperaturi de -20 de grade Celsius. Aceste fenomene sunt normale pentru iarna in zonele geografice precum cea in care este situata tara noastra", a declarat Sandu.

Referindu-se la precipitatii, seful ANM a precizat ca si ele vor fi, anul viitor, in parametri normali pentru tipul de clima al Romaniei.

"In lunile aprilie-mai, cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de norme, dar nu sub normele climatologice. Acest fapt, coroborat cu temperaturile ridicate ce ar putea duce la topirea brusca a zapezii, exista un risc de inundatii pe raurile mici pe care il analizam deja pentru a-l putea gestiona cat mai bine. Dar, daca la inceputul iernii trecute am putut spune ca va fi un an secetos, acum putem spune ca vom avea un an normal din punct de vedere al temperaturilor si precipitatiilor", a conchis Ion Sandu.

La finalul declaratiei sale, Sandu a punctat faptul ca, spre deosebire de anul 2007, in 2008 "romanii nu vor mai avea perioade lungi de vreme extrema, dar pentru perioade scurte s-ar putea sa apara fenomene cu intensitate extrema".
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.