Aplicarea pe piele a unui plasture analgezic imbunatateste viata celor cu dureri cronice.

Un nou medicament pentru tratarea durerilor cronice se gaseste pe piata din Romania sub forma de plasture. Odata aplicat pe piele, elibereaza in
Aplicarea pe piele a unui plasture analgezic imbunatateste viata celor cu dureri cronice.

Un nou medicament pentru tratarea durerilor cronice se gaseste pe piata din Romania sub forma de plasture. Odata aplicat pe piele, elibereaza in organism un analgezic puternic numit fentanil. Acest plasture impotriva durerii, numit de medici sistem terapeutic transdermic, a fost lansat si pe piata farmaceutica romaneasca. Plasturele Durogesic Matrix se aplica pe orice parte a corpului, cu conditia ca pielea sa fie sanatoasa. Plasturele se mentine pe piele trei zile, timp in care fentanilul, un medicament din clasa opioidelor, este eliberat lent si constant. Un alt plasture poate fi aplicat numai dupa indepartarea celui precedent si trebuie intotdeauna plasat pe un alt loc al pielii. Trebuie sa treaca insa citeva zile inainte de a aplica un nou plasture in acelasi loc.

Creat pentru a trata durerea cronica in cazul suferinzilor de cancer, osteoartrita, dureri lombare sau poliartrita reumatoida, acest plasture asigura un control eficient si continuu al durerii. Tratamentul poate fi urmat fara intrerupere luni intregi, insa doar cu avizul medicului si este disponibil numai pe baza de reteta. Printre efectele adverse se numara reducerea capacitatii respiratorii, constipatie, greata, varsaturi, somnolenta.

Durerea cronica dureaza mai mult decit cea acuta sau peste perioada obisnuita de vindecare in urma unui traumatism si poate continua la nesfirsit devenind o boala. Durerea cronica este o problema de sanatate, care afecteaza calitatea vietii pacientilor si a celor din jurul lor. Fara un tratament adecvat, persoanele afectate sint deseori incapabile sa efectueze cele mai simple activitati cotidiene.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.