18 Decembrie 2007de Tesu SOLOMOVICI

Lectura de un minut

Cu participarea a 90 de tari si organizatii internationale care isi propun sa umple trezoreria falita a Autoritatii Palestiniene si sa grabeasca infiintarea statului Palestina, summitul de la Paris il continua de fapt pe cel de la Annapolis, dar din
Cu participarea a 90 de tari si organizatii internationale care isi propun sa umple trezoreria falita a Autoritatii Palestiniene si sa grabeasca infiintarea statului Palestina, summitul de la Paris il continua de fapt pe cel de la Annapolis, dar dintr-un alt unghi, financiar. Marii conducatori ai lumii incep sa inteleaga ca pacea palestiniano-israeliana, dincolo de controversele politice cronice, este si o problema economica. Intr-o lume extrem de saraca si sugrumata de mizerie, oamenii nu au ce sa piarda si extremismul prospera. Ceea ce ar urma sa devina statul Palestina s-a divizat in trei zone distincte: teritoriile ocupate inca de Israel, Cisiordania administrata de Autoritatea Palestiniana a lui Mahmoud Abbas (Abu Mazen) si Gaza premierului Hamas Ismail Haniyeh. O criza grava politica si economica saraceste toate cele trei zone. Summit-ul de la Paris s-a deschis cu o veste buna pentru palestinieni: Uniunea Europeana a donat 650 de milioane de euro, iar Japonia, urmandu-i exemplu, a donat 150 de milioane. Dupa incheierea Conferintei Internationale de la Paris se preconizeaza ca 5-6 miliarde de dolari vor lua drumul spre Ramallah. Israel participa la Summit-ul de la Paris, cu o delegatie condusa de ministrul de Externe Tzipi Livni, dar oficial nu face parte din Conferinta. Din ciudateniile conflictului israeliano-arab!

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Un film biografic despre Michael Jackson ar fi in pregatire la Hollywood.