Presedintele organizatiei judetene Cluj a PSD, Ioan Rus, a demisionat ieri din functie, demisia sa fiind deja trimisa presedintelui partidului, Mircea Geoana. Purtatorul de cuvant al PSD Cluj, Ancuta Adrudan, a declarat pentru Mediafax ca un motiv al
Presedintele organizatiei judetene Cluj a PSD, Ioan Rus, a demisionat ieri din functie, demisia sa fiind deja trimisa presedintelui partidului, Mircea Geoana. Purtatorul de cuvant al PSD Cluj, Ancuta Adrudan, a declarat pentru Mediafax ca un motiv al demisiei lui Rus din functia sa este legat de rezultatele nesatisfacatoare obtinute la alegerile europarlamentare.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca a avut o discutie cu Ioan Rus si ca regreta gestul "pripit" al acestuia de a demisiona din fruntea filialei clujene, dar ca acesta ramane un membru important al conducerii centrale a partidului.
„Cred ca s-a pripit, dar este un gest pe care l-a decis impreuna cu colegii de la Cluj si el trebuie respectat si dus la indeplinire”, a mai declarat liderul social-democrat, aratand ca Ioan Rus, la nivel central, va ramane acelasi „jucator de baza in conducerea partidului”. Mircea Geoana a declarat ca decizia lui Ioan Rus a fost rezultatul analizei proprii pe care filiala din Cluj a facut-o si este o decizie care trebuie respectata. Presedintele PSD a mai spus ca decizia lui Rus a avut la baza si unele „motive personale”, pentru ca a avut o perioada mai dificila la nivel personal, a fost si "o boala foarte grea si lunga care l-a afectat”.
„Cred ca este bine ca, din acest punct de vedere, va putea sa isi dedice mai mult timp si energie functiei de la nivel national”, a mai spus Geoana. El a mai spus ca ii vede in continuare pe Ioan Rus, pe Vasile Dancu si pe Vasile Puscas in PSD, apreciind ca acestia sunt niste oameni deosebiti.
Deputatul Vasile Soporan va indeplini functia de presedinte interimar pana la convocarea conferintei pentru alegerea viitorului presedinte al PSD Cluj. Alegerile pentru desemnarea unui nou presedinte vor fi programate in luna ianuarie 2008.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.