Marile bulevarde ale Iasiului sunt animate de cateva zile de un spectacol inedit, oferit gratuit de un grup de studenti de la Conservatorul "George Enescu" care canta la trombon piese de sezon, potrivite sarbatorilor de iarna. Costumati in Mos Craciu
Marile bulevarde ale Iasiului sunt animate de cateva zile de un spectacol inedit, oferit gratuit de un grup de studenti de la Conservatorul "George Enescu" care canta la trombon piese de sezon, potrivite sarbatorilor de iarna. Costumati in Mos Craciun, cei sase tineri nu vor decat sa aduca iesenilor un strop de bucurie prin colindele lor. Acesta este al doilea an cand studentii experimenteaza placerea de a le oferi iesenilor un program gratuit de colinde chiar sub geamurile lor. Grupul a luat nastere din intamplare, in urma cu doi ani la o petrecere de pomina organizata intr-un campus studentesc din Iasi. Pana acum, cei sase Mosi Craciuni au colindat jumatate de oras, urmand ca in urmatoarele zile sa "acopere" tot Iasiul. "Nu exista copil care sa ne apara in cale si sa nu primeasca o bomboana de la Mos. Il oprim, ii cerem sa ne spuna o poezie si este recompensat. Dorim, astfel, sa aducem putina bucurie in sufletul oamenilor", a precizat Bogdan Fronea, initiatorul grupului "Mos Craciun - trombonistul". Grupul celor sase tineri va colinda in urmatoarele zile cartierele Nicolina I, Nicolina II si Centru, dar si Pacurari sau Tatarasi. "Este o placere sa-i asculti, dar mai ales sa-i vezi. Sunt pitoresti si ne face sa simtim ca vine Craciunul", a precizat Elena B., o mamica incantata dupa ce copiii ei au primit bomboane chiar din sacul Mosului.
Un spectacol inedit, care-i introduce pe trecatorii grabiti in atmosfera sacra a Craciunului, se desfasoara pe strazile Iasiului. sase tineri, costumati in Mos Craciun, merg pe marile bulevarde si canta la trombon colinde din cele mai diverse. Membrii formatiei sunt studenti la Conservatorul "George Enescu" din Iasi, iar ideea distractiei stradale le-a venit la o petrecere in urma cu doi ani de zile. Copiii intalniti in cale sunt serviti cu dulciuri, chiar din sacul lui Mos Craciun.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.