Agresiune. De cateva zile circula pe internet un filmulet in care un elev de la o scoala generala din Sibiu este lovit de colegi pentru simplul motiv ca este ungur Inregistrarea a fost postata pe site-ul www.you-tube.com in data de 12 decembrie, cu
Agresiune. De cateva zile circula pe internet un filmulet in care un elev de la o scoala generala din Sibiu este lovit de colegi pentru simplul motiv ca este ungur Inregistrarea a fost postata pe site-ul www.you-tube.com in data de 12 decembrie, cu mentiunea "asa patesc ungurii in Romania... moarte lor". Dupa ce il urmaresc pe o strada din Sibiu pe care se afla sediile facultatilor de Textile si Stiinte Economice, agresorii il lovesc pe baiatul "acuzat ca e ungur" cu mainile si picioarele, iar apoi il injura. Bataia se petrece in cladirea societatii de stat Iprochim, chiar la poarta, la doi pasi de intrarea intr-o gradinita cu program prelungit. O parte din cladire a fost inchiriata mai multor firme, dar niciuna nu a angajat un paznic la poarta. Angajatii acestor societati cred ca filmuletul a fost facut pe vremea cand acolo era un Internet Cafe, desfiintat in urma cu cateva luni. Reporterii CANCAN au sesizat Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu despre comportamentul acestor elevi. "Bataia nu se petrece intr-o unitate scolara, asta e sigur. Nu putem spune, deocamdata, daca respectivii tineri sunt elevi, dar daca ii vom descoperi, imediat vom face public. Vom trimite filmul la mai multe scoli, iar daca acestia vor fi recunoscuti, vor fi luate masuri impotriva agresorilor", a declarat Dorel Baila, purtator de cuvant in cadrul ISJ Sibiu. Referitor la remarcile discriminatorii, reprezentantii ISJ Sibiu nu au avut nimic de comentat.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.