CSAT a aprobat, marti, strategia de comunicare, elaborata de SRI, pentru prevenirea si limitarea efectelor unei situatii de risc terorist sau criza terorista.
Potrivit unui comunicat al Presedintiei, strategia a fost intocmita de SRI, "avand in vedere expertiza acestui serviciu in prevenirea si combaterea terorismului". "Documentul stabileste liniile generale ale informarii publice, pregatirii populatiei pentru un eventual atac terorist, preluand expertiza unor state care s-au confruntat cu fenomenul terorist", se arata in comunicat.
Presedintia mentioneaza ca in sedinta CSAT s-a stabilit trimiterea de catre SRI a acestui document cadru catre institutiile componente ale Sistemului National de Prevenire si Combatere a Terorismului, in vederea elaborarii de acestea, in 60 de zile, a unui plan propriu de comunicare publica pentru situatii de risc sau criza terorista.
Pe de alta parte, CSAT a stabilit, in perspectiva summit-ului NATO de la Bucuresti, din aprilie 2008, "intensificarea colaborarii cu serviciile de informatii partenere".
Potrivit comunicatului Presedintiei, membrii Consiliului au abordat subiectul desfasurarii la Bucuresti, in perioada 2 - 4 aprilie 2008, a summit-ului NATO, subliniindu-se necesitatea cooperarii in cadrul Sistemului National de Prevenire si Combatere a Terorismului. "CSAT a stabilit intensificarea colaborarii cu serviciile de informatii partenere, avandu-se in vedere tendintele terorismului la nivel international", se arata in comunicat.