Toti indicii au inregistrat corectii, iar valoarea tranzactiilor a fost de 11,5 milioane de euro

Prima sedinta bursiera a saptamanii s-a caracterizat prin scaderi la nivelul celor trei indici reprezentativi. Analistii din piata de capital explica faptul ca deprecierile au avut loc in contextul unei evolutii nefavorabile internationale.

Indicele BET, care monitorizeaza evolutia celor mai lichide companii listate, a pierdut, ieri, 1,28%. Indicele compozit s-a depreciat cu 1,26%, in timp ce actiunile celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF) s-au ieftinit, in medie, cu 0,65% fata de sesiunea anterioara.

"Sentimentele negative conturate inca de vineri pe piata americana s-au propagat si pe pietele europene si asiatice. Nici piata romaneasca nu a facut exceptie, astfel ca Bursa de la Bucuresti a traversat o sedinta "rosie"", subliniaza Adrian Barbulescu, director adjunct de operatiuni la Prime Transaction.

Schimburi, mai mici cu 24,3%

Fata de sedinta anterioara, valoarea tranzactiilor a fost de 11,58 milioane de euro (41,22 milioane de lei), in scadere cu 24,3%. Din nou, cele mai lichide au fost actiunile SIF, care au cumulat 25,8 milioane de lei. Cel mai activ titlu din acest segment de piata a fost SIF Oltenia (SIF5), cu un total de 7,1 milioane de lei.