18 Decembrie 2007de Cristina Chicoş

Lectura de un minut

Banca Nationala a Romaniei a atras, ieri, 5,737 miliarde lei de la 17 banci comerciale, in depozite cu scadenta la doua saptamani, la o dobanda anuala fixa de 7,5%, egala cu dobanda de politica monetara, informeaza Mediafax. La deschiderea sedintei i
Banca Nationala a Romaniei a atras, ieri, 5,737 miliarde lei de la 17 banci comerciale, in depozite cu scadenta la doua saptamani, la o dobanda anuala fixa de 7,5%, egala cu dobanda de politica monetara, informeaza Mediafax. La deschiderea sedintei interbancare, pe piata monetara, ratele dobanzilor la depozitele pentru plasamentele la o saptamana se plasau la 6,8-7,49%. Saptamana trecuta, BNR a atras depozite de 1,58 miliarde lei, de la sase banci participante.
BNR utilizeaza depozitele la doua saptamani, spre deosebire de prima jumatate a anului, cand operatiunile de sterilizare se realizau prin depozite la o luna. Reducerea scadentelor permite institutiilor de credit sa detina un control mai sigur asupra lichiditatilor.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.