Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului scoate azi la licitatie cu strigare societatea Olimp Estival 2002, care detine in patrimoniu ultimele trei hoteluri de stat de pe litoral, Panoramic, Amfiteatru si Belvedere. Pretul de 72 de milioane de lei cerut de catre stat a atras patru firme care au depus pina ieri o oferta ferma.

Acestea sint Unita Turism Holding, controlata de omul de afaceri Josef Goschy, al doilea proprietar de hoteluri din tara dupa fratii Micula, Sulina Estival 2002, Phoenicia Hotels, detinuta de investitorul Mohammed Murad, si societatea de investitii SIF Transilvania. Potrivit AVAS, licitatia cu strigare se va desfasura la sediul Autoritatii incepind cu ora 12.00, dupa verificarea si analizarea documentelor de participare.

Pretul de pornire al licitatiei este de 4,125 lei/actiune, iar valoarea pachetului de actiuni oferit la vinzare este de 72.024.880,125 lei. In structura actionariatului societatii, alaturi de AVAS, SIF Transilvania detine 39,624% din capitalul social, persoanele fizice, 5,906%, iar persoanele juridice detin 0,444% din capitalul social.