Vrancea poate fi considerata Elvetia Romaniei deoarece are nu mai putin de 40 de sucursale si filiale ale unor banci romanesti sau straine.


Daca la nivelul judetului sunt 40 de sucursale si filiale bancare, numai in Focsani - capital
Vrancea poate fi considerata Elvetia Romaniei deoarece are nu mai putin de 40 de sucursale si filiale ale unor banci romanesti sau straine.


Daca la nivelul judetului sunt 40 de sucursale si filiale bancare, numai in Focsani - capitala de judet - sunt 25 de sucursale si filiale la un numar de 4800-4900 firme si 80.000 de locuitori. La nivelul judetului exista o banca la 7975 locuitori. Cu toate ca situatia financiara a majoritatii firmelor vrancene nu este una foarte roza, bancile s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie. Explicatia o putem gasi in faptul ca multe dintre acestea au programe pe termen mediu si lung care vizeaza intrarea si mai apoi ramanerea pe piata bancara. "Oferta de retail a bancilor este una foarte generoasa. Bancile au pachete complexe de retaill si au drept scop sa prinda piata si mai apoi sa ramana in ea. Pe viitor bancherii isi vor asuma mari riscuri mergand pana acolo incat isi vor suna potentialii clienti si doar pe baza datelor din cartea de identitate le vor acorda imprumuturi substantiale", a declarat comisarul sef al Garzii Financiare Vrancea, Adrian Buzdrug. De asemenea, bancile mai vizeaza si faptul ca sumele in valuta trimise acasa anual de catre stranierii vranceni din Italia si Spania sunt de ordinul a 150-200 milioane de euro. Numai in Italia muncesc si traiesc circa 50.000 de vranceni, iar in Spania alti 20.000. Comunitati importante de imigranti vranceni sunt si in Marea Britanie, Germania, SUA, Canada, Grecia, Suedia, Norvegia si Portugalia. In total, din 1990 pana in prezent au emigrat in Occident circa 80.000-90.000 vranceni.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.