Potrivit reprezentantilor de la Vatican, pruncul Iisus nu s-a nascut in ieslea de la Bethleem, ci deasupra atelierului de tamplarie al tatalui sau, Iosif din Nazareth. Conform purtatorului de cuvant de la Vatican, astfel ar fi descrisa nasterea in E
Potrivit reprezentantilor de la Vatican, pruncul Iisus nu s-a nascut in ieslea de la Bethleem, ci deasupra atelierului de tamplarie al tatalui sau, Iosif din Nazareth. Conform purtatorului de cuvant de la Vatican, astfel ar fi descrisa nasterea in Evanghelia dupa Matei. Modificarea locului nasterii va fi pusa in practica incepand de anul acesta, in cadrul reprezentatiei de Craciun, care are loc in fiecare an, in Piata San Pietro de la Vatican. Papa Benedict al XVI-lea spera ca noua reprezentare va reda mai bine saracia oamenilor din acea perioada. Potrivit Evangheliei dupa Matei, Iosif a fost avertizat in vis cand va avea loc nasterea lui Iisus si un Inger i-a spus sa o duca pe Fecioara Maria in casa sa. O varianta alternativa a nasterii lui Iisus va fi reprezentata si la catedrala Sfanta Ana, pruncul Iisus fiind infatisat ca venind pe lume printre ruinile apeductelor romane.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.