Daca DNA va incepe urmarirea penala impotriva premierului, exista posibilitatea ca anul viitor sa avem un nou premier. Daca DNA va incepe urmarirea penala a premierului, acesta ar fi suspendat mai mult ca sigur din functie de presedintele Traian Base
Daca DNA va incepe urmarirea penala impotriva premierului, exista posibilitatea ca anul viitor sa avem un nou premier. Daca DNA va incepe urmarirea penala a premierului, acesta ar fi suspendat mai mult ca sigur din functie de presedintele Traian Basescu, pentru ca, potrivit reglementarilor in vigoare, presedintele poate decide singur asupra suspenda rii unui ministru, deci si a premierului. In dosarul legat de asocierea controversata dintre o societate de stat si firmele Comnord si Procema sunt cercetati fostul ministru al Comunicatiilor, Zsolt Nagy, ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, si primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, cei care au parafat Hotararea de Guvern ce viza controversata asociere. Miza combinatiei a fost un teren foarte scump, oferit in schimbul unor actiuni supraevaluate la compania rezultata in urma asocierii. Implicarea lui Tariceanu in aceasta afacere este indicata de procurorii DNA, care, potrivit unor surse din interiorul institutiei, au ajuns recent la concluzia ca intre premier si beneficiarii afacerii ar exista o relatie foarte apropiata. Concret, firma Automotive Trading Services (ATS), prin intermediul careia Tariceanu importa automobile ale marcii Citroen, are sediul pe un teren achizitionat de la unul dintre actionarii Comnord. Si tot Comnord este firma care a construit sediul societatii ATS.


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.